Waarom
We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat de jongeren die hier wonen op 18-jarige leeftijd vaak nog niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen, hoewel ze ‘voor de wet’ volwassen worden geacht te zijn. Juist bij deze vaak beschadigde jongeren is persoonlijke begeleiding op weg naar zelfstandigheid erg belangrijk. Dit proces vraagt vaak de nodige tijd waar het gaat om versterking van de persoonlijkheid en identiteitsontwikkeling.

Wat
Op ons terrein hebben we 4 appartementen gebouwd. Elk appartement heeft een eigen kamer met keukenblok, zithoek en slaapruimte. Badkamer, toilet en wasmachine wordt gedeeld met één andere bewoner. Jongeren wonen hier “zelfstandig” en krijgen bij dat wonen begeleiding op maat.

Hoe
De begeleiding is afgestemd op de jongere. Begeleiding op sociaal-emotioneel gebied, zodat de jongere zich kan ontwikkelen tot een evenwichtig volwassene kan een aandachtspunt zijn. Of er zijn aspecten in het praktische vlak, zoals het beheren van financiën, die vragen om begeleiding. De begeleiding bestaat minimaal uit wekelijkse gesprekken waarbij een persoonlijk ontwikkelplan uitgangspunt is. Daarnaast zijn we als een soort achtervanggezin 24 uur beschikbaar en kunnen ze elk moment bij ons binnenlopen.Lees meer

Bekostiging

De bewoners betalen een markt conforme woonvergoeding.